לפני כמה שבועות הגיעו אלי עירית ומשה כדי לערוך תקציב לבניית בית
התהליך של בניית תקציב הוא תהליך עמוק שבו אנחנו יחד מוצאים של כל העלויות שיהיו בפרויקט. גם העלויות המוכרות אבל גם העלויות הנסתרות.
החלק השני של התהליך הוא להבין מאיפה המשפחה יכולה להביא את הכסף הדרוש לפרויקט. מטרת התהליך היא להתאים את עלויות הפרויקט לכיס של משה ועירית כך שיבנו בית שהם יכולים בוודאות לעמוד בעלויות הבנייה שלו.
כשעברנו על המקורות שלהם, הסתבר שעירית ומשה כבר קנו מגרש בהרחבה בישוב קהילתי בשרון. עקב העלויות הגבוהות של המגרש הם נעזרו במשפחות שלהם והשלימו חלק מהעלות עם משכנתא על המגרש. כן – אפשר לקבל מבנקים מימון לרכישת מגרש.
אבל זה הדגל הכי אדום שאני מכירה!
יש לזה 3 סיבות:
- הסיבה הראשונה היא שבנק לעולם ייתן רק חלק מהעלויות. בבניית בית הבנק ייתן עד 70% – וגם זה אם אנחנו יכולים לעמוד בהחזר המשכנתא.
- הסיבה השניה היא שמשכנתא זה כסף שמגיע מייד – הבנק נותן את המשכנתא בפעימות לפי קצב התקדמות הבניה.
- הסיבה השלישית היא שבנקים לא אוהבים לשעבד נכס פעמיים. כלומר שאם שיעבדנו את המגרש עם משכנתא – יהיה קשה לשעבד את הבית למשכנתא נפרדת. יותר סביר שנצטרך להחזיר את המשכנתא על המגרש כאשר ניקח את המשכנתא על הבניה. (או לקפל לתוכה) אבל אנחנו כבר שבויים בידי אותו בנק שחתמנו אצלו.
פרויקט בניית בית ממוצע דורש להוציא את כל העלויות הראשוניות מהכיס של המשפחה והפעימה הראשונה של משכנתא למעשה מתקבלת רק בשלב גמר היסודות.מה תעשו עד אז? אולי יחסר לכם כסף ותתקעו?
עירית ומשה יצטרכו להגיע עד לשלב היסודות (במקרה שלהם זה להוציא בערך 40% מעלויות הפרויקט) לפני שיוכלו לקבל פעימת משכנתא נוספת. וגם אז הפעימה הראשונה למעשה תצטרך קודם לכסות את המשכנתא על המגרש.
אל תדאגו – מצאנו עבורם פיתרון.
עוד לא פגשתי משפחה שלא יכולה לבנות בית – אם רק מוצאים את התהליך הנכון עבורה.
אבל משכנתא לקניית מגרש היא דגל האזהרה הכי אדום שאני מכירה ועדיין הוא הכרחי להביא אותו לבחינה והחלטה מושכלת.
מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות החברתיות